Siltide kustutamine Gmailis

Gmaili siltidega majandamine filtreerimisel on küll lahe, kuid on olukordi, kus tahaks rohkemat kui Gmailil pakkuda on. Esimene probleem, mis minul Gmaili peale kolimisel tekkis, oli siltide kustutamise võimaluse puudumine filtritest. Ilmselt polekski see nii suur probleem kui ma kasutaks ainult Gmaili aadressi ning loeks veebis meili nagu see vähemalt Google meelest välja nägema peaks. Kuid mina teen kahte asja “valesti”:

  • Ma korjan Gmaili kokku meile oma erinevatelt POP3 kontodelt.
  • Ma kasutan meili lugemiseks peamiselt IMAP klienti.


Lihtsustatult on olukord järgmine. Iga POP3 konto kirjad saavad külge oma sildi ning need seatakse sildi ‘POP3’ alla. Neist kirjadest tahan ma välja filtreerida tellitud reklaami, mida ma tahan IMAP-is näha ühes ühises kaustas. Tehniliselt on olukord, et ma tahan mingitele kriteeriumitele vastavatelt kirjadelt eemaldada POP3 konto sildi – et juba reklaami sildi külge saanud kirjad poleks IMAP-is nähtavad enam /POP3/konto@hot.ee kaustas, vaid ainult /Reklaam kaustas.

Jah, meilikliendis filtreerimine väldiks probleemi, kuid tahaks, et kogu filtreerimisega tegeleks ikkagi Gmail ise, kuna meili tahaks vajadusel lugeda mitmest kohast – läpakas, telefon, Eestist eemal viibides kindlasti ka veeb.

Häkiks (kuid piisavalt hästi töötavaks) lahenduseks on Google Apps Script kasutamine. Kui tegemist on esimese kokkupuutega Google rakenduste skriptimisel, soovitan läbi teha sissejuhatuse.

Siltide kustutamiseks kasutan ma lihtsaid alljärgnevaga sarnaseid funktsioone, mida käivitatakse iga minuti aja tagant:

function popLabelFromHot() {
var threads = GmailApp.search('label:POP3-konto@hot.ee label:reklaam', 0, 30);
var popLabel = GmailApp.getUserLabelByName('POP3/konto@hot.ee');
popLabel.removeFromThreads(threads);
}

Otsitakse Gmailist 30 esimest kirja, millel on nii ‘POP3/konto@hot.ee’ kui ka ‘reklaam’ sildid ning eemaldatakse neilt kirjadelt ‘POP3/konto@hot.ee’ silt. Nii lihtne see ongi.

Loomulikult pole siltide kustutamine ainuke rakendus skriptimisele. Mul on skriptid kasutusel ka nt vanade listikirjade kustutamisel ning oluliste kirjade peale meeldetuletuste tekitamisel.

Oma skriptide loomisel soovitan olla viisakas Google vastu, et vältida vastu piiranguid jooksmist. Ka see 30 kirja piirang on siin selle pärast – täiesti piisav, et minu vajadus rahuldada. Samuti ei ole mõtet teha kümmet erinevat funktsiooni ja neid siis kõiki eraldi iga minuti tagant käima lasta. Heal juhul hakkate lihtsalt veateateid oma meilile saama.

Comments are closed.

Post Navigation