Telekahint lapsevanematele

Niipea kui me pere noorim liige ennast püsti ajas, avastas ta teleka kui meelelahutuse allika. Mingi jooksev pilt seal sees? Keda see huvitab? Palju huvitavam on ronida teleka juurde ning patsutada seda alt paremast nurgast – sealt, kus asuvad mahutundlikud kanali, helitugevuse jms nupud ning kutsuv punane tuluke. Äsad paar korda ja vaatad mis juhtub. Mõnikord jääb telekas lihtsalt vait, mõnikord läheb pilt ka mustaks, suured õed jooksevad su poole, karjuvad “Ei tohi!” ja issit appi … On ju naljakas?!

Enne kruvikeeraja ja kolviga teleka kallale minekut üritasin leida tarkvaralist võimalust need nupud välja lülitada. Tuleb välja, et vähemalt Samsungi telekatel on selline võimalus olemas.

Märksõnaks on “Hotel mode” ning seda saab sisse lülitada ning seadistada lihtsurelikele mitte mõeldud hoolduse menüüst. Peale nuppude välja lülitamise võimaldab hotelli režiim muudki, mis võib ka koduses majapidamises kasulikuks osutuda. Infot menüüsse sisenemise ja selle kasutamise kohta saab Samsungi telekate häkkerite wikist.

Soovitan sel lehel leiduvaid hoiatusi tõsiselt võtta. Hoolduse menüüs on päris palju võimalusi oma telekas telliseks muuta.

Boonushint: kui sulle tundub, et su full HD teleka pilt on (eriti) naabrimehe teleka omaga võrreldes kuidagi kehvaks jäänud, on aeg ekraan rasvastest käejälgedest puhtaks teha.

Comments are closed.

Post Navigation