Vabandused IPhone ja iPad häkkimiseks vol 2

Eelmise temaatilise sissekande tegemisest on natuke aega möödas ning selle aja jooksul olen avastanud veel mõned jagamist väärt vabandused iOS seadmete häkkimiseks.

Merge ($1.49)

Demo: https://www.youtube.com/watch?v=_Yvsg4vUCKM

See on üks teemadest, mida ma iOS-is suisa idiootlikuks pean. Telefoni Messages rakenduses pole sõnumid grupeeritud mitte kontaktide järgi vaid sõnumi liigi/numbri/id järgi. See tähendab seda, et pea kõik iPhone-i kasutavad tegelased on mu telefonis esindatud vähemalt kahe lõimega – iMessage ja SMS. Mitme numbri kasutajad teevad asja veel hullemaks. Merge koondab aadressiraamatu andmetele toetudes kõik need lõimed üheks kokku.

GuizmOVPN (4,99€)

URL: http://www.guizmovpn.com/

Näide sellest kuidas eksisteerivad võrdsed ja veel võrdsemad. SSL VPN kliendi realiseerimiseks vajalik API on iOS-is olemas juba alates versioonist 4.x, kuid luba seda kasutada on ainult kahel suurel ameerikamaa tegijal – Cisco ja Juniper. OpenVPN-ist huvitatud tegelased on pommitanud Apple’t pikemat aega, kuid seni ilma igasuguse tulemuseta. Kuigi laiemaks kasutamiseks see ei kõlba (kes see ikka hakkab jailbreakima kogu firma telefone), saab üksikjuhtudel GuizmoOVPN’iga probleemist üle.

Uuendus (2013-02-04). Mõned päevad pärast selle postituse kirjutamist ilmus Apple ametlikku poodi ametlik OpenVPN klient. Eriti kuna tegemist on nullist kirjutatud kliendiga (GPL koodi kasutamine pole Apple poe reeglitega lubatud), ei välista, et mõnele kasutajale võib GuizmOVPN veel kasuliku olla, kuid enamusele ei tohiks see enam vabandus jailbreak’iks olla.

Newsstand

Ajakirjadega on siinmaal nagu on. Paberajakirjade valik on suht niru ning hinnad kosmilised. Newsstand on suurima valikuga koht, kust ka meiesugused perifeerias elavad tegelased mõistliku hinnaga elektroonilises formaadis ajakirju osta saavad. Paraku on Newsstandil üks väga oluline häda – ostetud ajakirju saad lugeda tihti tõepoolest ainult iPadis. Kui peaksid iPadist loobuma vms, kaotad ka juurdepääsu oma ostetud sisule. Mitte küll alati. On ajakirju, mida saab lugeda ka iPhone’st, kuid ka sellest võib ju loobuda ja kes see nii väga tahab sealt lukuaugust neid ajakirju lugeda ka? On ka neid ajakirju, mille sisu on iPadist tellijale ka muul viisil kättesaadav või vanem sisu üldse veebis avalikult üleval.

Miks üldse selliseid ajakirju osta? Ma tean, nõme on jms, kuid muud võimalused lihtsalt pole alati valikus, isegi kui eetilised piirid lubavad :). Natuke asjaosalistega rääkinuna tean ma ka, et alati pole ainult Newsstandist kättesaadava sisu taga mitte soovimatus seda mujal teha, vaid alternatiivide puudulikkus ja sobimatus.

Jailbreak võimaldab ligipääsu IOS-i failisüsteemile (iFile abiks), seega ka Newsstandi rakendustes asuvatele ajakirjade sisule. Kas ja kui palju sellest ka kasu on, sõltub konkreetsest rakendusest/ajakirjast, kuid päris mitmete mind huvitavate ajakirjade sisu on kättesaadav täiesti tavaliste PDF failidena. Mõnel juhul ei ole see päris triviaalne, nt võib ühe numbri sisu olla jagatud hulga failide vahel. Pea kõik ajakirjade rakendused võimaldavad tellida tasuta näidisnumbri, millega testida.

Comments are closed.

Post Navigation